//

В Папському Університеті Святого Хреста роздумуватимуть над значенням слова та свідчення в новій євангелізації

З нагоди Року віри та Синоду єпископів на тему нової євангелізації, 12-13 березня 2012 року, в Папському Університеті Святого Хреста в Римі відбудеться симпозіум «Передавання віри та християнське свідчення. Богословські роздуми в сферах мистецтва, суспільства та політики». Захід, організований факультетом богослов’я університету, має на меті наголосити, в дусі Другого Ватиканського Собору, на важливості та ефективності передавання віри за допомогою свідчення та слова,.

 

За словами проф. Пола О‘Каллагана, одного з учасників оргкомітету події, «передавання віри є великим викликом нашого часу, як це виявляють значні зусилля Церкви в цьому напрямку, навчання Святішого Отця Бенедикта XVI та його попередника блаженного Івана Павла II. Другий Ватиканський Собор, – підкреслив він, – був скликаний саме з метою змогти якомога ефективніше передавати християнську віру».

 

«В наш час, коли культурні зміни є дуже швидкими та інтенсивними, проблема віри починає займати центральне місце. Але вона повинна здійснюватися шляхом переосмислення свідчення, що залишається «найкращою гарантією автентичності віри», та слова, «сутнього в євангелізації», сповняючи новою життєздатністю до апостольського служіння всіх християн «для євангелізації світу», – додав проф. О‘Каллаган.

 

Гостем симпозіуму буде архиєпископ Ріно Сальваторе Фізікелла, Президент Папської Ради сприяння новій євангелізації, який виступить з доповіддю на тему «Свідчення, слово та нова євангелізація».

 

Джерело: Радіо Ватикан