//

В Пакистані закон про богохульство залишається без змін

Пакистанська депутатка Шеррі Реман відмовилася від спроб внести зміни до закону про богохульство. Свою пропозицію змін вона внесла на форумі парламенту після того, як до смертної кари було засуджено християнку.

 

Однак після погроз, які вона отримала на свою адресою, і піля вбивства губернатора Пенджабу, Сальмана Тасіра, котрий підтримував запропоновані зміни, депутатка відійшла від проекту. Вона зазначила, що підтримуватиме лінію, визначену урядом і Пакистанською народною партією, членом якої є. Вона також закинула владі, що вони щоразу піддаються все більшому агресивному тиску ісламістів.

 

Крапку над „i” поставив прем'єр Пакистану Юсаф Раза Гілані, кажучи публічно, що закон залишиться в незміненій формі. Радикальні ісламські угруповання прийняли цю звістку зі схваленням. Однак відповідно до слів правозахисників та представників різних християнських Церков, а також поміркованих мусульман, це означає подальшу хвилю необгрунтованих звинувачень.

 

Агенції повідомляють про арешт за цією статтею чоловіка, котрий „торкнувся забрудненими руками корану”. До в'язниці за образу Магомета потрапив також в кінці січня 17-річний С’єд Саміуллах. Один з вчителів звинуватив його в „написанні під час іспиту тексту, що завдає образу пророкові”. Ніхто так і не повідомив, що такого образливого написав юнак. Також цікавим залишається той факт, що іспит він здавав в квітні минулого року, а до в'язниці за складеного в ньому зміст потрапив лише зараз.

 

За матеріалами ekai.pl