//

В Пакистані молодого християнина до смерті побив його працедавець- мусульманин

24-річного християнина з Пенджабу Імрана Масі до смерті побив мусульманин, в якого він працював водієм. Після того, як Імран через хворобу пропустив один робочий день і з'явився на наступний, працедавець вирішив його провчити «за прогул» і жорстоко побив. Від побоїв Імран помер, пише Agenzia Fides.
 

 

Імран Масі 2 роки пропрацював водієм у багатого землевласника з Гуджранвалі Мухаммеда Масоода. Після вбивства Массод приніс тіло його батькові Лалю Масі, який працював на його садибі, і сказав, що хлопець покінчив життя самогубством. Батько, побачивши багаточисельні синяки від ударів на тілі Імрана, не повірив йому і заявив в поліцію.
 

 

Комісар поліції вирішив не давати ходу справі, побоюючись зв'язків і впливу Масоода. Лише після втручання активістів APMA, які влаштували публічну акцію протесту в Гуджранвалі, заблокувавши вуличний рух і привертаючи тим самим увагу влади, поліція офіційно прийняла заяву Лаля Масі.
 

 

Фахівці організації “All Pakistan Minorities Alliance” (APMA), що займається захистом прав меншин в країні, вважають, що цей випадок слід розглядати в контексті суспільної і релігійної дискримінації християн, коли багаті мусульмани думають, що вони мають право розпоряджатися життям християнина на свій розсуд. Смерть Імрана Масі ще раз виявила нестерпні умови існування християн як релігійної меншості в Пакистані.
 

 

За матеріалами: Седмица.Ru