//

В Пакистані четверо мусульман побили і згвалтували 13-річну дівчинку-християнку

В Пакистані зростає число випадків викрадень і насильства над дівчатами християнками і індуїстами. Останню жахливу за своєю жорстокістю подію описує портал HazteOir.org із посиланням на пакистанський онлайн-журнал The Express Tribune.


13-літня Рускана була згвалтована 2 синами місцевого землевласника, їх другом і їх дядьком, коли поверталася додому з каналу після прання білизни. Потім насильники змусили дівчину йти голою до будинку. За словами Рускани, мати сімейства і невістка били її залізними прутами. Якісь люди намагалися допомогти дівчині, але їх зусилля виявилися марними.


За повідомленнями поліції, яка  заарештувала злочинців лише після тиску сім'ї жертви і родичами (ті перекрили національне шосе), звинувачення поки не доведені. Проте поліція запевнила сім'ю Рускани, що злочинців не випустять на свободу, поки обставини справи не проясняться.


За повідомленням поліції, брат Рускани Ахсан кілька днів тому побився з членами мусульманської сім'ї, після чого йому погрожували страшними наслідками. Обвинувачені все заперечують. За їх словами, Ахсан за кілька днів до нападу на Рускану нібито прийшов в їх будинок і хотів згвалтувати їхню сестру, а своїми звинуваченнями хоче приховати цей факт.


Брат жертви, Ахсан, звернувся до голови Верховного суду Пакистану Іфтіхара Мухаммеда Чодхрі, просячи допомоги в цій справі.


Згідно з джерелам Fides, викрадення, насильство, вбивства християнських дівчат в Пакистані – явище часте. Найгучніші випадки – лише вершина айсберга. За вбивством можуть ховатися спроби залякування, відмова від пропозиції шлюбу з мусульманином, бажання продати дівчину в рабство або змусити займатися проституцією. Християнські сім'ї дуже слабкі в суспільстві. Вони, як правило, стають частими жертвами насильства. Подібні злочини, зазвичай, залишаються безкарними.

 

Джерело: www.sedmitza.ru