//

"В одній вірі – розмаїття обрядів" - новий номер часопису "Католицький Вісник"

Католицькому духові притаманна гармонія єдності та різноманітності. У цій гармонії будується Церква з пошаною до кожної, навіть найменшої її частки. В Україні католики належать до двох традицій: латинської, представленої Римо-Католицькою Церквою та візантійської, представленої Українською Греко-Католицькою Церквою та Мукачівською Єпархією Візантійського Обряду. Тож щоб пізнати багатство Католицької Церкви, яким Господь щедро обдарував Україну, та розібратися в деяких поняттях, "Католицький Вісник" присвятив Тему номера таким питанням: що таке обряд; що означає бути церквою sui juris, себто – свого права; яким є співвідношення латинського та східних обрядів; що означає "греко-католик"; хто такий патріарх; яку логіку та структуру мають східні обряди Католицької Церкви. Детальніше читайте в рубриці Тема номера.

 

Історія Церкви важлива для правильного розуміння знаків часу, які ставить перед нами сьогодення. "КВ" започатковує новий проект "Історія Церкви". Перший матеріал нової рубрики – це історичні портрети трьох людей, життя і діяльність яких є підтвердженням переваги вірності Церкві над амбіціями, літургійними відмінностями та національними примхами. Перший портрет –  Єпископ Рима Пій ХІ – папа, який дорожив скарбами.

 

Про витривалість у вірі та служіння своїй пастві талановитого та мужнього католицького мелькітського Патріарха Максима V читайте в рубриці Обличчя Собору.

 

Спільнота "Домашня Церква" (Рух Світло-Життя) святкує 20-річчя своєї діяльності в Україні. Інтерв’ю з модератором руху о.Мирославом Зайцем – у рубриці Церква в Україні.

 

Про символи та знаки Великого посту у візантійській традиції йтиметься в рубриці У Спільноті Церкви. Рубрика Домашня Церква розповість, що необхідно для дитини, аби вона виросла повноцінною особистістю, здоровою душевно й тілесно.

 

Також у свіжому "КВ" ви знайдете коментарі до літургійних читань та літургійний календар латинського та візантійського обрядів, а Кіноклуб запропонує фільми для перегляду всією родиною.

 

Заохочуємо не пошкодувати грошей на свіжі новини з життя Церкви та інформацію для свідомого формування своєї віри.

 

Приємного читання!

***

"КВ" – двотижневик католиків України, до 2008 р. відомий як "Парафіяльна Газета". Кожен часопис – мов маленька енциклопедія, призначена збагатити життя Церкви в Україні та кожного українського католика зокрема. Тут є і свіжі новини з життя Церкви в Україні та світі, сучасні катехитичні матеріали, католицький погляд на культуру, суспільство та історію… Батьки та діти також знайдуть в часопису багато цікавого для свого зростання у вірі.
Запитуйте "КВ" у своїх парафіяльних кіосках або передплачуйте в будь-якому відділенні "Укрпошти". Передплатний індекс – 01101, тел. редакції в Києві – (044) 503 30 22.

Джерело: www.catholic-media.org