//

В Одесі відкрили марійний санктуарій

У неділю, 13 травня в одеській парафії отців-паллотинів було відкрито перший в Одесько-Сімферопольській дієцезії санктуарій, який присвятили Матері Божій Фатімській.

 

Урочиста Меса зібрала одеських католиків та священиків і вірних з інших парафій дієцезії, паллотинів з України та Польщі. Службу Божу відправив єпископ Броніслав Бернацький, а супроджував її хор одеської парафії св. Климентія. На завершення урочистого Богослужіння було зачитано і передано настоятелю парафії єпископський декрет про надання храму Матері Божої Фатімської статусу дієцезіального санктуарію.

 


Ще 2002 року, коли засновувалась Одесько-Сімферопольська дієцезія, її єпископ-ординарій Броніслав Бернацький запропонував паллотинам поширювати в дієцезії культ Матері Божої Фатімської та спорудити в Одесі присвячений Їй санктуарій.

 

Так після багатьох зусиль постала в Одесі парафія Матері Божої Фатімської. 2003 року для майбутнього санктуарію була виготовлена та освячена спеціальна скульптура Матері Божої Фатімської, яка, супроводжувана багатьма молитвами, подорожувала дієцезіями Польщі та України (урочисте передання скульптури в Одесу відбулося 19 червня 2011 року в Закопаному).

 

За матеріалами: rkc.kh.ua, catholic.in.ua  / www.catholic-media.org