//

В Німеччині католицький єпископ виступив проти введення державного свята для мусульман

Єпископ німецького міста Лімбург Франц Пітер Тебарц ван Ельст виступив проти введення в країні державного свята для мусульман. Він вважає, що це не сприятиме збільшенню взаєморозуміння між християнами і мусульманами, але приведе до розмивання національної ідентичності, пише KATH.net.

 

У святах відбивається самоідентифікація суспільства, пояснив єпископ ван Ельст в інтерв'ю газеті «Frankfurter Rundschau». В основі німецького суспільства лежить християнська культура, тому введення державного свята для мусульман в Німеччині неможливе, вважає прелат. Іслам не може сприяти конструктивному розвитку Німеччини, констатує єпископ Лімбурга.

 

Населення Німеччини — 82 млн. чоловік. 94% жителів складають німці. Серед інших національностей переважають турки, італійці, серби, хорвати, іспанці, греки, голландці, данці, євреї. Більшість німців — християни: католики складають 32,4 %, лютерани — 32,0 %, православні — 1,14 %. Мусульман в країні — від 3,8 млн. до 4.3 млн. або 4,5 — 5,2 %. Членів юдейських спільнот близько 100 000 або 0,12 %. Близько 31 % німецького населення (переважно на території колишньої НДР) — атеїсти.

 

 

За матеріалами www.sedmitza.ru