//

В Нігерії відкритий християнсько-мусульманський молодіжний центр

Католицька єпархія Джосу відкрила в місті Боккос християнсько-мусульманський молодіжний центр. Фахівці, які в ньому працюють, покликані допомогти молодим мусульманам і християнам, налагодити мирне співіснування: навчити вирішувати етнічні, релігійні, економічні і політичні проблеми, не встаючи на шлях насильства, пише «Fides».

 

Боккос знаходиться в центральній частині Нігерії. У цьому районі постійно відбуваються зіткнення між мусульманами і християнами. В результаті недавніх сутичок було вбито 15 чоловік.

 

В даний час 35 молодих християн і мусульман навчаються в центрі ремеслу теслі. В найближчому майбутньому планується відкрити кілька курсів для дівчат. Окрім професійної освіти, молоді люди вивчають Християнство і іслам: мусульманам читають курс з ісламу і основи Християнства, а християни вивчають свою віру і, в той же час, отримують основні уявлення про іслам. Крім того, проводяться загальні заняття, мета яких – опанувати мистецтво діалогу, прищепити молоді терпимість по відношенню до представників інших релігій.

 

Архиєпископ Джосу Ігнатіус Айау Каїгама вважає, що «насильство серед молоді – це результат ліні, поганої освіти і бідності». Він сподівається, що ініціативу єпархії Джосу підтримає не лише уряд, але і всі люди доброї волі.

 

Допомогу в організації молодіжного центру надала гуманітарна організація Конференції католицьких єпископів Німеччини «Misereor».

 

За матеріалами www.sedmitza.ru