//

В Нігерії вбито сотні християн

Багато хто в Нігерії все ще святкує перемогу християнського кандидата в президенти Гудлака Джонатана, але християни в Північній Нігерії оплакують сотні загиблих біля  братських могил. International Christian Concern (ICC) передає, що в північній частині країни майже в кожному штаті сталися масові напади на християн.

Розлючені натовпи противників нового президента вбили сотні християн, спалили більше 300 церков, зруйнували будинки багатьох християн.

 

«Нігерійська влада так квапилися приховати сліди масових вбивств, що організували масові поховання майже відразу ж після нападів. В результаті точне число загиблих невідоме», - повідомив представник ICC ASSIST News Service.

Окрім цього ICC повідомила, що найбільші втрати сталися в штаті Кадуна, за їх даними, лише в містах Зонква і Кафанчан вбито більше 300 чоловік.


Зараз більше тисячі сімей переміщені і живуть в таборах під захистом урядових сил. Більше 200 сімей втратили свої будинки, і ще сотні людей покинули свої будинки із страху перед повторними нападами.


ICC є організацією, яка захищає права людини і допомагає переслідуваним християнам у всьому світі.

 

Джерело: www.cnlnews.tv