//

В Нігерії після перемоги християнина на президентських виборах збільшився потік біженців-християн

В Нігерії в результаті безладів, що охопили країну після оголошення підсумків президентських виборів, близько 40 тисяч чоловік були вимушені покинути свої будинки. На півночі країни,  де більшість населення  сповідують іслам, посилилися переслідування християн, почастішали випадки підпалів і пограбувань церков, повідомляє Agenzia Fides.

 

На сьогоднішній день вже більше 500 чоловік загинули, насильство охопило 14 з 36 нігерійських штатів.

 

Нагадаємо, що перемога діючого президента країни,  вихідця з південних штатів, християнина Гудлака Джонатана на виборах 16 квітня стала причиною багаточисельних акцій протесту і насильства на мусульманській півночі. Жителі північних штатів вважають, що результати президентських виборів були сфабриковані.

 

Як відомо, за Джонатана проголосувало близько 22 млн. нігерійців. Його головний суперник, виходець з мусульманської півночі колишній військовий диктатор Мухаммаду Бухарі отримав на 10 млн. менше голосів виборців. Багато жителів півночі вважали, що наступним президентом країни повинен стати мусульманин, оскільки попередній президент-мусульманин Умару Йар'Адуа, який  помер торік, не закінчив свого терміну. Проте, на пост був призначений християнин Гудлак Джонатан, який був віце-президентом.

 

Джерело: www.sedmitza.ru