//

В Нігерії ісламські терористи продовжують вбивати християн

В Нігерії вибух поряд з церквою в м. Суледжа забрав життя 3 чоловік, 7 отримали важкі поранення і знаходяться в критичному стані, повідомляє El Mundo із посиланням на «Червоний Хрест». В цілому більше 180 чоловік загинули в результаті терактів в Нігерії з початку цього року.


Теракт в церкви Місії братерства всіх християн прогримів в той час, коли християни зустрічалися на чергових зборах, розповів пастор спільноти Хосе Оловосагба.


Поліція поки відмовляється робити будь-які висновки, заявляючи, що розслідування доки не прийшло ні до яких конкретних висновків. Християни вважають, що організатором вибуху є одне з терористичних угрупувань, що діють в регіоні.


Нігерія є однією з найнаселеніших африканських країн, в якій часто відбуваються міжрелігійні зіткнення. В цілому, в результаті терактів в Нігерії з початку цього року загинуло більше 180 чоловік. За останній місяць прогриміло декілька вибухів в столиці країни Абуджі і м. Майдугурі (штат Борно на північному сході країни).


Останній теракт в Абуджі забрав життя більше 30 чоловік. Автомобіль марки «Мерседес» злетів на повітря на парковці у дворі штаб-квартири національної поліції. Поки ніхто не взяв на себе відповідальності за теракт, але офіційні особи вважають, що останній вибух, як і серія попередніх є справою рук угрупування ісламістів «Боко Хаарам», назва якого в перекладі означає «Західна освіта – це богохульство». Ісламісти звинувачують владу Нігерії в слідуванні західним ідеалам, що перечать шаріату, і добиваються його введення по всій країні.

 

За матеріалами: www.sedmitza.ru