//

В Москві руйнують протестантські церкви

Про знесення будівлі влада попереджала, але нікому не вірилося, що таке може трапитися. Громада «Церкви Святої Трійці» має 70-річну історію і є однією з найстаріших п'ятидесятницьких церков Москви.

 

Приблизно о 3.30 люди, які представилися поліцейськими увірвалися в будівлю, обірвали всі лінії зв'язку та вилучивши мобільний телефон, забрали дівчину, яка чергувала в будівлі, у відділення поліції. За час перебування дівчини в поліції з будівлі Церкви Святої Трійці були вивезені всі цінні речі, включаючи богослужбові книги і чаші для євхаристії. Навколо території церкви було створено оточення, яке складалося з цивільних осіб, які назвали себе «дружинниками» і які були налаштовані дуже агресивно. Була розбита машина, був відвезений генератор, мікшерний пульт з мікрофонами, музичні інструменти та інші цінні речі. За словами очевидців, не вдалося уникнути і фізичного насильства. На прихожан, що намагалися фотографувати сипався град каменів. Потім екскаваторами була зруйнована велика частина будівлі.

 

Цей прецедент показує, що влада, таким ось чином розриваючи договір оренди в односторонньому порядку, може позбавити будівлі будь-яку церковну громаду.

 

Пастор Микола Романюк коментує ситуацію біля руїн будинку молитви: