//

В Молдові опрацьовано та видано перший том католицького катехитичного посібника

Після напружених років душпастирської праці Католицька Церква в Молдові, яка складається лише з однієї Кишинівської дієцезії, опрацювала та видала перший том катехитичного посібника для молдавських католиків. Уся збірка складатиметься з чотирьох книг, розподілених наступним чином: перший том «Життя Церкви» вже надрукований; другий – «Таїнства християнського життя» вже написаний та готується до друку; «Десять Божих заповідей» – це третя книга, яку щойно розпочали приготовляти, а четверта, присвячена молитві, ще чекає своєї черги.

 

Видання приготовано за підтримки Фундації Regina Pacis, заснованої в італійській дієцезії Лечче, яка опікується мігрантами та потребуючими в Італії та здійснює харитативні проекти в Румунії, Україні та Молдові. Зважаючи на той факт, що Молдова є двомовною, тексти приготовано молдавською та російською мовами. Вручаючи перший том представникам парафій та катехитам, Преосвященний Антон Коша, Кишинівський Ординарій, висловив радість з приводу того, що, нарешті, існує спільний засіб для навчання та зрозуміння правд католицької віри, що стане корисним як для формації, так і для євангелізації. Двомовним текстом зацікавилися також багато церковних громад в Європі, зокрема, в Італії, до яких останніми роками прибули російськомовні та румуномовні мігранти.

 

Єпископ Коша, представляючи душпастирську програму на 2011 рік, наголосив на важливості того, щоб євангелізація та милосердя крокували пліч-о-пліч, а тому всі засоби душпастирської праці, серед яких і новий катехитичний посібник, повинні підтримувати цей шлях та огорнути кожного католика на території країни. Передбачається, що друга частина катехитичного чотиритомника побачить світ у великодньому періоді, натомість дві останні книги – до кінця року.

 

Католики становлять лише пів відсотка населення Молдови. Вони розсіяні по всій території країни та походить з різних національностей.

 

Джерело: Радіо Ватикан