//

В Колумбії підліток вбив священика

Черговий католицький священик загинув в Колумбії. Отцю Луїзу Карлосу Орозко Кардоні було 26 років. Він працював в місцевості Ріонегро недалеко від Меделліну на сході країни. Минулої суботи увечері його важко поранили з вогнепальної зброї поблизу місцевої катедри, де він працював. Отець помер наступного дня в лікарні на операційному столі. У виконанні злочину підозрюють підлітка, котрого невдовзі після події затримала поліція.

 

Проблема злочинності і насилля, які скеровуються також проти людей Церкви, була предметом минулотижневих засідань єпископату Колумбії (7-11 лютого). Ця країна є одним з найнебезпечніших місць для духовенства, побиваючи майже щороку всесвітні рекорди, коли йдеться про кількість вбитих пастирів. Глава колумбійського єпископату поінформував останнім часом про переміщення з міркувань безпеки парохів, які отримали погрози з боку мафії. Архиєпископ Рубен Салазар пояснив, що в більшості випадків вистачає перемістити даного священика до іншої парафії чи місцевості, однак трапляється, що деякі священики змушені втікати закордон.

 

Згідно з офіційними даними, принаймні в половині з 32 департаментів Колумбії діє організована злочинність. Гангстери поділяються на сім головних „сімей”, що займаються наркотичним бізнесом. Представники Церкви часто стають на перешкоді гангстерам, тому невигідних пастирів вони стараються різними способами позбутися.

 

За матеріалами www.radiovaticana.org