//

В Колумбії лідерів ліво-радикального угруповання заочно засудили за вбивство архиєпископа

Через 10 років після вбивства архиєпископа міста Калі Ісайаса Дуарте Кансіна чотирьох лідерів ліво-радикального угруповання «Революційних збройних сил Колумбії» (FARC) заочно засудили до 25 років в'язниці і великого штрафу, повідомляє KATHweb.

 

Серед обвинувачених у вбивстві - нинішній лідер FARC Родріго Лондоньо Ечеверріпо, відомий як Тимошенко (прізвисько Ечеверріпо взяв собі на честь радянського маршала). За інформацію, яка допоможе знайти і знищити його США пропонують $ 5 млн.

 

Суд другого за величиною міста Колумбії - Калі - визнав лідерів FARC замовниками вбивства архиєпископа Кансіна.

 

Ісайас Дуарте Кансін (1939-2002) був священиком з 1963 р. Отримавши єпископську хіротонію, був вікарним єпископом в Букараманга, титулярним єпископом Нумідії, а також єпископом Апартадо (Колумбія). З 1995 р. і до своєї смерті - архиєпископ Калі. Часто виступав з критикою наркомафії і двох партизанських угруповань - FARC і ELN (ліворадикальна «Армія національного визволення"), наживши тим самим багато ворогів.

 

Кансін був застрелений в березні 2002 р. в церкві Доброго Пастиря в Аква-Бланка (недалеко від Калі) після весільної церемонії у присутності понад 100 пар. Виконавцями вбивства були двоє молодих чоловіків.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru