//

В Коломиї молитовно вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

26 квітня біля каплички-меморіалу жертвам Чорнобиля, що по вулиці гетьмана Мазепи м. Коломиї було, як ніколи, людно. Вшанувати пам’ять померлих ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС прийшли численні чорнобильці Коломиї і району, представники районної та міської влади, студентська і учнівська молодь.

 

Глибокі слова вдячності за врятовані людські життя, тривожні сирени пожежної техніки, сумна хвилина мовчання, проникливі віршовані рядки і класична музика, що торкалася глибин серця – таким був мітинг-реквієм до 26-их роковин Чорнобильської трагедії.

 

За душі тих, хто віддав життя за своїх ближніх, відслужили поминальну панахиду декан міста Коломиї УГКЦ, голова єпархіальної комісії душпастирства охорони здоров’я і голова комітету «Діти Чорнобиля» о. Іван Остафійчук, декан міста Коломиї УПЦ (КП) о. Василь Мізюк. Щиру подяку чорнобильці висловили представникам влади за підтримку і добру співпрацю зі спілкою інвалідів Чорнобиля – грамотами були нагороджені Михайло Негрич, голова районної держадміністрації, Ігор Слюзар – міський голова і голова районної ради Богдан Болюк.

 

«Істинно кажу вам: що тільки вчинили ви одному з цих Моїх братів найменших, те Мені ви вчинили» (Мт. 25,40). Цими словами Христа Церква закликає до гідного пошанування подвигу ліквідаторів-чорнобильців, співстраждає з тими, хто в терпінні, хворобі, нужді, допомагаючи їм ділами милосердя та любові, і молиться за душі померлих та за здоров’я живих, випрошуючи у Бога щедрих та багатих дарів. Хай ніколи світ не спіткає «другий Чорнобиль»!

Диякон Володімір Гуменюк

Джерело: zdorovia.ugcc.org.ua