//

В Китаї знову арештують християн

Влада Китаю загострює курс по відношенню до катакомбної християнської спільноти. У минулу суботу заарештовано принаймні 15 осіб, котрі пробували організувати публічне богослужіння під відкритим небом. Систематичні затримання відбувалися також впродовж попередніх тижнів.

 

Йдеться про нелегальну протестантську спільноту Шоуванг, в якої раніше відібрали приміщення, де вона збиралася, під приводом відсутності офіційного дозволу на діяльність. Тим часом члени цієї групи багато років безрезультатно добиваються реєстрації. Служби безпеки вже раніше неодноразово затримували вірних на кілька днів, а також застосували домашній арешт по відношенню до пасторів.

 

Китайські протестанти, як і католики, мають власну офіційну організацію, що називається „Рух Трьох Самоврядувань”. Більшість з них однак не хоче до неї належати з огляду на необхідне підпорядкування комуністичній партії.

 

Репресії по відношенню до християн співпали з серією арештів серед китайських демократичних діячів. Багато з останніх прийняло християнство, тому Пекін побоюється, щоб не дійшло до союзу політичної опозиції з катакомбними Церквами.

 

За матеріалами Radio Watykańskie