//

В християнському районі Дамаску вчинили теракт, 13 осіб загинуло

Із Сирії доходить інформація про чергові теракти. Замінований автомобіль вибухнув в неділю вранці в християнському районі Дамаску, в результаті чого загинуло як мінімум 13 осіб. Схожа бомба вибухнула перед лікарнею в Алеппо, забравши життя понад 30 осіб.


Теракти відбулися в той час, коли президент Башар аль-Ассад розмовляв із Лахдарем Брагімі, котрий, як офіційний посередник ООН і Арабської Ліги, намагається привести до вирішення конфліктів і завершення війни, яка триває в цій країні вже 19 місяців.


Мелхітський патріарх Григорій ІІІ Лахам повідомив, що делегація синодальних отців має прибути до столичного Дамаску у вівторок. Він підкреслив, що в Сирії цей візит розглядається як місія солідарності і миру, яка може закласти підвалини для примирення. "Теперішня ситуація мусить змінитись, в протилежному випадку ми зайдемо до тунелю, в якому не буде видно жодного світла і нам буде загрожувати ще більше кровопролиття", – зазначив патріарх Григорій ІІІ Лахам. Делегація синодальних отців, скерована до Сирії Папою Бенедиктом XVI, має зустрітись із представниками уряду, опозиції, а також з біженцями. Наразі не відомо, чи відбудеться зустріч з президентом.


Вважається, що в результаті війни, яка триває вже другий рік, загинуло принаймні 34 тисячі осіб. 300 тисяч сирійців знайшли притулок в сусідніх країнах, а 1,5 мільйони вважаються внутрішніми біженцями. Спостерігачі наголошують, що впродовж останніх днів у Сирії відбувся зріст насильства. Лише в суботу у всій країні вбито 140 людей.


За матеріалами pl.radiovaticana.va