//

В Хорватії відбулась конференція європейських національних секретаріатів Курсільо

22-23 вересня у хорватському місті Задар відбулась міжнародна конференція європейських національних секретаріатів руху Курсільо. Курсільо, або Малий курс християнства – католицький рух, який виник в Іспанії, і завданням якого є активізувати «приспаних» мирян шляхом активних курсів. У європейських країнах Курсільо має значний успіх у своїй місії.

 

Зустріч розпочалася урочистою Літургією, яку відслужив Високопреосвященний Архиєпископ Задарський владика Желімір Пуліч. У своєму зверненні до учасників конференції Архиєпископ зазначив, що однією з основних проблем нинішнього християнства є духовна шизофренія, яка не заперечує існування Бога, як це було, наприклад, в часі комуністичного терору, але яка спонукає людей поводитись так начебто Бог не існує. Архиєпископ закликав учасників Курсільо бути ще активнішими у сповіщені Євангелія там, де не може цього робити клир.

 

Уповноважений Задарської Архиєпархії у справах рухів о. Іван Мустач, розпочинаючи конференцію наголосив на великих заслугах Курсільо у справі євангелізації Європи, відзначивши, що Курсільо є частиною Католицької Онови, яка прагне євангелізувати усі народи.


За матеріалами www.ika.hr