//

В холі Єзуїтського коледжу Оксфордського університету виявлена картина Мікеланджело

В Оксфорді знайдено полотно великого майстра Відродження Мікеланджело Буонарроті, авторство якої раніше невірно приписувалося іншому видатному італійському живописцеві Марчелло Венусті.


Картина "Розп'яття, Діва Марія, Святий Іван і два скорботні ангели" була виявлена на стіні Єзуїтського коледжу Оксфордського університету. Італійський реставратор Антоніо Форчелліно, який провів інфрачервоний аналіз, оскільки сумнівався в авторстві Венусті, заявив, щоце безперечно робота самого Мікеланджело, повідомляє британська телерадіокомпанія ВВС.


Отримавши такі дані, адміністрація коледжу поспішила зняти картину, заявивши, що "це, звичайно, прекрасна робота, але аж надто цінна, щоб просто висіти на стінці в холі коледжу". У результаті полотно було вирішено  віддати на зберігання в Ешмоловський музей мистецтва і археології - загальнодоступний музей у Великобританії, який є одним з чотирьох музейних установ, що діють при Оксфордському університеті.


Як нагадує телерадіокомпанія, Єзуїтський коледж купив картину "Розп'яття, Діва Марія, Святий Іван і два скорботні ангели" в кінці 30-х років минулого століття на аукціоні Sotheby's спеціально, щоб повісити її в головному холі учбового закладу.

 

За матеріалами: www.sedmitza.ru