//

В Ізраїлі осквернено монастир трапістів

Ізраїльська поліція підозрює єврейських правих екстремістів в оскверненні католицького монастиря трапістів у Латруні, поблизу Єрусалиму. Злочинці підпалили дерев'яні двері монастиря і намалювали на стінах антихристиянські написи.

 

На одній зі стін монастиря нападники написали на івриті «Ісус є мавпою», а також «Мігрон». Мігрон – це назва незаконних єврейських поселень на Західному березі, жителів якого у неділю вигнав ізраїльський уряд. «Reuters» припускає, що напад на монастир міг бути помстою за вигнання 50 єврейських родин.

 

Представник ізраїльських сил безпеки повідомив «Reuters», що уряд підозрює, що це акції відплати самозваної громадянської оборони «Price Tag». Організація оголосила, що буде мстити за спроби обмежити єврейські поселення на Західному березі. «Price Tag» раніше нападала на мечеті та християнські церкви, вважаючи існування будь-яких неєврейських релігійних установ неприйнятним.

 

Рабин Гілад Kaрів назвав напад на монастир «жахливою подією». Ми повинні створити умови, щоб інші конфесії і громади почувалися в Ізраїлі безпечно – сказав рабин Карів.

 

Розташований за 15 кілометрів на захід від Єрусалиму, монастир трапістів є  на стратегічно важливому шосе, що з'єднує Єрусалим і Тель-Авів. Його збудували на пагорбі Латрун в кінці ХІХ століття.

 

За матеріалами: wiara.pl