//

В Івано-Франківську відзначили Всесвітній день навколишнього природного середовища

5-го червня 2013 року, в день, коли на міжнародному рівні відзначали Всесвітній день навколишнього природного середовища, в приміщені катехитичного центру при архікатедральному та митрополичому соборі Воскресіння Христового, що в Івано-Франківську, відбулась катехитична зустріч, присвячена темі «Переосмислення християнської віри – запорука порятунку природного довкілля».

 

На зустріч було запрошено о. д-на Володимира Містермана, заступника керівника Бюро УГКЦ з питань екології, який у вступній частині привітав усіх з днем природного навколишнього середовища і пояснив, що в сучасному світі, наше довкілля, як ніколи раніше, потребує бути захищеним, і до цього в особливий спосіб покликані всі охрещені. «Важко назвати нас християн практикуючими, коли, вітаючи одні одних християнським привітом «Христос Воскрес», наші ближні і ціле створіння Боже – природа не відчувають на собі цієї радісної звістки», – сказав представник Екобюро.

 

До уваги присутніх диякон запропонував перегляд фільму «Шість градусів, які можуть змінити світ» для того, щоб зрозуміти, що навіть ті найбільші проблеми, – такі як глобальне потепління і зміна клімату, – до яких, на перший погляд, нам здається, що не маємо жодного відношення, насправді залежать від стилю та способу життя кожного з нас.

 

Після перегляду фільму д-р Володимир Містерман коротенько підсумував та прокоментував побачене. Відповівши на різні запитання, поділився з присутніми конкретною інформацією про те, що кожен день дає нам безліч нагод для того, щоб ми могли оживляти нашу віру та здійснювати заповідь любові «дрібними» щоденними вчинками. Диякона Володимира запросили прибути ще на одну таку катехитичну зустріч, щоб поділитись «секретом» християнської віри та жестами практичної любові.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології