//

В Івано-Франківську відбувся тренінг в рамках програми «Щиро про важливе»

З ініціативи Комісії у справах родини УГКЦ 25 – 26 січня 2013 р. Б. у Івано-Франківській Архиєпархії УГКЦ у Катехитичному центрі при Архикатедральному соборі св. Воскресіння, що у м. Івано-Франківську, було проведено тренінг в рамках програми «Щиро про важливе» для старшокласників і студентів. Програма вже успішно працює на теренах міста Львова і області тому метою даного заходу було поширити даний досвід за їх межі.

 

Першою була обрана Івано-Франківська Архиєпархія УГКЦ, яка передає естафету Стрийській єпархії УГКЦ де подібний треніг проводитиметься 8-9 лютого 2013 р. Б. у м. Моршині.

 

Головними доповідачами були ієрей д-р Богдан Тимчишин – голова Комісії у справах родини УГКЦ та бр. Дмитро Романко - випускник Львівської Духовної Семінарії Святого Духа, магістр богослов’я Українського Католицького Університету.

 

Проблеми, які заторкалися лекторами на даному тренінгу були:

- нерозуміння любові,
- раннє статеве життя,
- контрацепція,
- аборти,
- венеричні захворювання, СНІД,
- схильність до розлучень, 
- шкідливі звички,
- життя на віру,
- легковаження шлюбом.


 

У одній з доповідей ієрей д-р Богдан Тимчишин пояснив суть даного заходу: «усі ці проблемні явища, про які ми говоримо, зумовлені глибоким нерозумінням того, чим насправді є правдива любов. Така ситуація є наслідком спадку радянського виховання та впливу сексуальної революції, а також насиченість ЗМІ хибною інформацією. Завданням програми є в доступній і цікавій формі донести до молодих людей, якою є справжня любов, у чому є цінність сім’ї та подружжя, роз’яснити ілюзійність і небезпеку сексуальної поведінки, яку пропагує сучасне ЗМІ, розвіяти такі вже звичні міфи про «безпечний» секс, життя на віру, СНІД, контрацепцію і т.п. Основним завданням програми є повернути віру молодих людей в існування правдивої любові, яку ми можемо відкрити тільки у спілкуванні з Богом.

 

З приємністю на протязі двох днів слухачі слухали доповідачів та задавали практичні питання цікавлячись поглядами Церкви на вище вказані проблеми.

 

Закінчився тренінг накресленням планів праці в даний ділянках та їх реалізації, спільною молитвою вінцем якої була подячна Божественна Літургія в Архикатедральному соборі св. Воскресіння УГКЦ м. Івано-Франківська.

 

 

 

протодиякон Юрій Прилепський,

заступник голови Комісії у справах родини

Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ

відповідальний за організацію