//

В Івано-Франківську Літургією відсвяткували День Незалежності

24 серпня Єпископ Івано-Франківський Кир Володимир (ВІЙТИШИН) очолив подячну Літургію в Катедральному Соборі Святого Воскресіння ГНІХ м. Івано-Франківську з нагоди 20-го Ювілею Дня Незалежності Батьківщини нашої України. В Літургії співслужили: митр. прот. Олег Каськів – Протосинкел, прот. Степан Балагура – Судовий Вікарій, прот. Василь Рак – Синкел Капеланського служіння, митр. прот. Юрій Новіцький – адміністратор Катедрального Собору, протопресвітер Центрального протопресвітеріату м. Івано-Франківська і священики-сотрудники Катедрального Собору. На завершення Літургії прот. Степан Балагура зачитав звернення Блаженнішого Святослава (ШЕВЧУКА) – Глави УГКЦ до всіх вірних та співвітчизників нашої Батьківщини України,


а відтак Владика Володимир привітав всіх з 20-м Ювілеєм Незалежності, наголошуючи на важливості духу патріотизму та любові до Господа та України.

 

В цей святковий день Владика прийняв участь в офіційному відкритті святкувань 20-ої річниці Незалежності України на вічевому майдані міста, благословивши всіх мешканців в присутності представників християнських конфесій Івано-Франківська та всіх представників влади.

 

Ієрей Юрій Трухан – прес-секретар Єпархії.
Джерело: www.if-eparchia.org.ua