//

В Івано-Франківській Єпархії засновано катехитичні школи

Кожного року в останню неділю вересня наша Церква святкує День Катехита. Цьогорічні святкування у нашій єпархії відбувалися у приміщенні Івано-Франківської Духовної семінарії. Божественну Літургію відслужив та виголосив вітальне слово прп. о. Йосафат Мощич, Синкел Єпархії  у справах мирян. Особливістю цьогорічних святкувань було те, що крім Благословення на катехитичне служіння у 2011-2012 р.р.  катехитам  було вручено також декрети Єпископа Івано-Франківського на заснування катехитичних шкіл та призначення директорів, якими стали парохи та адміністратори парафій на яких засновано школи. В свою чергу, с. Юліана Дзюбата - Голова Катехитичної комісії, привітала учасників святкувань, подякувала усім за ревну працю у Божому винограднику, а також поділилася планами на майбутнє.


Великою подією у нашій Церкві у цьому році стало видання і презентація Катехизму УГКЦ «Христос – наша Пасха». Про цей документ катехитам розповів прп. о. Йосафат Фітель, ЧСВВ, який був учасником конференції у Львові під час проголошення Катехизму. Опісля усі присутні переглянули слайд-шоу, присвячене цим подіям.


На завершення святкування виступили учні катехитичної школи парафії Матері Божої Неустанної Помочі при монастирі отців-редемптористів під керівництвом п. Надії Дяченко з м. Івано-Франківська.

 

Джерело: www.if-eparchia.org.ua