//

В Італії відсвяткували уродини найстаршого серед кардиналів

Учора виповнилося 97 років кардиналові Ерзільо Тоніні. Цей італійський кардинал є найстарішим членом Колегії кардиналів. Ювіляр є колишнім Архиєпископом Равенни. Він родом із Сан-Джорджо біля П'яченці. Він був висвячений 18 квітня 1937 року. У рідний єпархії виконував різні функції. Він також був проректором семінарії та редактором єпархіального тижневика Il Nuovo Giornale. 1969 року він став ординарієм єпархії Мачерата-Толентіно. Шість років по тому Папа Павло VI перевів його до столиці як Архиєпископа Равенни, де він керував до своєї відставки 1990 року.

 

Кардинал Тоніні є відомим в Італії завдяки своїй діяльності у засобах масової інформації. 1991 року він був учасником низки програм під назвою «10 заповідей по-італійськи», яку створило громадське телебачення. Цей цикл програм був названий Святим Престолом «зразком сучасної катехизації з використанням мови телебачення», а присвоєння 1994 року Архиєпископу Тоніні звання кардинала стало підтвердженням цього. Равенський ієрарх також був учасником численних дискусій, документальних фільмів та інформаційних програм. Він охоче коментує найважливіші події суспільно-релігійного життя. Нещодавно він зробив це щодо святкування 150-річчя Італійської Республіки, що відзначатиметься у березні цього року.

 

Інформаційне агентство Ansa характеризує кардинала Тоніні як «великого пастора». Наголошує на його глибокій духовності та бездоганній моральній репутації.

 

За матеріалами: radiovaticana