//

В Італії відбулася беатифікація священика з ХVІІІ століття

У Контурсі-Терме, недалеко від Салерно на півдні Італії, відбулася беатифікація священика, який брав участь в євангелізації. Маріано Арціеро народився там на початку ХVІІІ століття, 1707 року, в бідній селянській родині. Він був священиком в Неаполі, мандрівним проповідником, добре знав Святе Письмо і богослів'я. О. Маріано брав участь у катехизації дітей, піклувався про формування священиків і семінаристів. Він помер у Неаполі 1788 року, у віці 80 років.

У беатифікації від імені Святішого Отця головував префект Конгрегації у справах канонізації святих кардинал Анджело Амато. Він розповів у чому полягає актуальність нового блаженного.

"Саме в проголошенні Євангелія з мудрістю та формуванні священиків, – сказав префект Конгрегації. – Він підтримував духовенство, що займалося проповідуванням і пастирським служінням: заохочував зусилля, усвідомлював обов'язки. Якось один священик хотів йти в монастир. Довідавшись про це, наш благословенний сказав йому: "Ми всі хотіли б замкнутися, але хто буде виконувати завдання, які Христос довірив нам? Зроби в своєму серці трохи простору, замкнися в ньому, але далі провадь апостольське служіння". Він сказав, що навіть якщо б священик був таким святим як древні монахи Антоній, Симеон Стовпник чи Пахомій, цього б не було достатньо. Для гідного виконання священичого служіння потрібна незвичайна доброта. Тоді можна освятити вірян і привести їх до вічного спасіння. Новий благословенний був досвідченим євангелізатором. Він проповідував слово Ісуса з ентузіазмом, пробуджуючи радість і надію вірян. Це перегукується з цьогорічним Синодом Єпископів з нової євангелізації, яка означає знання Євангелія і розвиток культури глибоко вкоріненої в слові Ісуса", – сказав кардинал Амато.

 За матеріалами: Radio Watykańskie