//

В Італії почастішали випадки профанації Євхаристії

Внаслідок зростання кількості крадіжок Євхаристії у Італії, Архиєпископ Монреале закликав священиків на парафіях ховати освячені частички і закривати їх на замок. Апостольська Столиця дала «зелене світло» для такої ініціативи.


Впродовж останніх кількох місяців в Італії почастішали випадки викрадення Найсвятіших Тайн. Що більше, виглядає на те, що крадіжки проводять окультисти за певним «сценарієм»: замок на дверях до захристії зламують з допомогою інструментів, дарохранильниці розбивають на двоє, посудини з Євхаристією викрадають. Таких випадків вже зафіксовано більше десяти.


Як повідомляє Vatican Insider, у Ватикані вважають, що цілком правильним є рішення захистити Євхаристію від небезпеки викрадення і використання сатаністами на їхніх «чорних богослужіннях».  Верховний Трибунал Апостольської Сигнатури та інші дикастерії підтримують введення «надзвичайних заходів», ініціатором яких виступив Архиєпископ Монреале Сальваторе Ді Крістіна.


У зв’язку із зростанням кількості святотатських крадіжок, цілком правильно ховати освячені частички в безпечному місці, а дарохранильницю залишати пустою і відкритою, щоб уникнути зламу. Як пояснив каноніст кардинал Велазіо Де Паоліс, профанація Євхаристії є найгіршим вчинком – злочином, що карається автоматичною екскомунікою.


«Євхаристія є найвищою цінністю Церкви – канон 1367 Кодексу Канонічного права про це чітко говорить, – зазначив кардинал Де Паоліс. – Викрадення освячених частичок із дарохранильниці і використання їх в нечестивий та богохульний спосіб є злочином. Саме тому збереження Євхаристії є пріоритетом. Якщо необхідно зберігати Її під замком за межами дарохранильниці, виняткова небезпека виправдовує спеціальні заходи, як захисну реакцію».