//

В Іспанії відбувся марш на захист життя

Іспанський марш на захист життя, так званий Crossroads, прибув до Мадриду. Він вирушив з Барселони 7 липня і вже подолав половину дороги. На його шляху були Каталонія, Валенсія, Андалусія, Кастилія Ла-Манча і Мадрид. З учасниками маршу зустрівся єпископ Антоніо Реіг Пла, голова Комісії у справах сім'ї та життя єпископату Іспанії.

 

Група з 15 осіб всюди закликає поширювати культуру життя, допомагати вагітним жінкам і матерям, а також до «нульових» абортів. Апостоли життя зібрали понад 10 000 підписів, які восени представлять в парламенті. «Нас вже називають фашистами. У місцевості Тортоса хтось помалював нашу машину, на нас напали з яйцями та банками з фарбою, але більшість людей щиро нас вітають», – каже один з учасників маршу.

 

Перебування в Мадриді розпочалося з Літургії під головуванням єпископа Реіг Пла. У своїй проповіді він закликав молодь захищати право на життя. «Будьте сміливими і щедрими, захищаючи найбільш важливі цінності ... Немає аргументів на користь абортів, є тільки впертість», – сказав голова Комітету у справах сім'ї та життя. У подарунок він отримав характерну сорочку з написом «Нульові аборти». За вихідні учасники маршу роздали інформаційні буклети і значки «Нульові аборти» в центрі Мадриду, взяли участь в акції протесту перед однією з абортивних клінік, де провадять «недобросовісний бізнес», і закликали до закону, який захищав би материнство.

 

З Мадриду марш піде до Aвіли, а потім у Вальядолід і Сантьяго-де-Компостело, де заплановане велике молитовне чування за життя.

 

Тим часом в столиці Іспанії феміністки з Платформи жінок домагалися вільних і безкоштовних абортів, а також відставки міністра юстиції. Як завжди, засоби масової інформації присвятили більше уваги групі з 300 осіб, які вимагали права на аборт, аніж мільйонам людей, які в той час вийшли на вулиці Мадриду на захист життя.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie