//

В Іспанії відбувся конгрес про мучеництво християн

"Переслідування, мучеництво за віру і діяльність на користь Євангелія". Під таким девізом зустрілися у Гранаді, в Іспанії, учасники IX Міжнародного тринітарського конгресу. У ньому бере участь кардинал Петер Тарксон, голова Папської Ради "Iustitia et Pax".


Релігійна свобода належить до фундаментальних прав людини і є шляхом до миру. "Належить до гідності людської особи не тільки для християн, але і для всього людства, тому що ця свобода дає право кожній людині шукати Бога відповідно до її можливостей і в єдності з братами", – сказав кардинал Тарксон. "Релігійна свобода тісно пов'язана зі свободою совісті", відображенням якої є свобода культу і визнання власної релігії. Її не треба захищати тільки як "свободу особи", обмежену "приватним життям", тому що вона має "зовнішній, публічний вимір". Хто шукає релігійної свободи і захищає її, стає "будівельником миру" в нашому світі, – наголосив голова Папської Ради "Iustitia et Pax".
Учасники конгресу зможуть довідатися про переслідування, які терплять сьогодні християни в різних країнах світу: у Пакистані, Єгипті чи Судані. Окрім  конференції програма заходу передбачає низку свідчень тих осіб, які терплять переслідування за їхню віру в Ісуса.


Конгрес організував Чин Тринітаріїв у співпраці з факультетом теології Гранади.


За матеріалами: Radio Watykańskie