//

В Іспанії відбулися реколекції для українських священиків

З 7 по 10 листопада 2011 року в духовному центрі селища Гвардамар, провінція Аліканте (Іспанія), проходили духовні обнови для українських священиків, які служать у цій країні. Восьмого листопада о. Тарас Барщевський провів презентацію нового Катехизму УГКЦ «Христос - наша Пасха», розповівши про підготовку, видання, представлення і подальшу працю над ним.

 

Крім того, о. Тарас розповів про велике зацікавлення цією працею, як зі сторони Римо-Католицької Церкви так і зі сторони Східних Католицьких і Православних Церков. 9 листопада у приміщенні дієцезії відбулася зустріч  Владики Діонісія (Ляховича), Апостольського візитатора для українців греко-католиків Італії та Іспанії із монсеньором Рафаелем, під час якої обговорили плоди десятилітньої співпраці та перспективи на майбутнє.

Подальша частина реколекцій була присвячена інформації про Синод і Собор монашества, що проходили у Бразилії в вересні цього року. Окрім духовного вишколу Владика Діонісій разом зі священиками відслужили Святі Літургії в українських громадах м. Аліканте та м.Торревєха. В м. Аліканте із єпископом співслужив генеральний вікарій дієцезії Орігуела-Аліканте о.Франціско Конеса, який впродовж 10-ти років допомагає українській діаспорі. Одним із плодів такої допомоги є побудована перша в Іспанії церква для української громади в м.Торревєха.


Прес-служба Апостольської візитатури
Джерело: ugcc.org.ua