//

В Іспанії відбудеться конгрес про христологію Йозефа Ратцінгера

„Ісус Христос в думці Йозефа Ратцінгера” – це тема міжнародного конгресу в рамках підготовки до Всесвітніх Днів Молоді. Конгрес відбувається в місті Мадрид, яке прийматиме молодь. Його організатором є Богословський факультет святого Дамасія.

 

Засідання конгресу розпочав кардинал Антоніо Марія Руко Варела, глава Конференції єпископату Іспанії. У своєму виступі він наголосив на значенні богословської думки Йозефа Ратцінгера у післясоборовий період, а також його навчання після вибору на Петровий Престіл. Конгрес має стати інтелектуальною підготовкою до Всесвітніх Днів Молоді.

 

Священик Хав’єр Прадес, декан богословського факультету, звернув увагу на оригінальність теми конгресу, якою є христологія Йозефа Ратцінгера. Загалом більше уваги звертають на інші аспекти його думки, переважно на есхатологію. Книжка Бенедикта XVI «Ісус з Назарету», а також христологічний характер гасел Всесвітніх Днів Молоді підштовхнули організаторів до вибору теми сьогоднішнього конгресу.

 

Виступи стосуються між іншим екзегези Старого і Нового Завітів відповідно до Ратцінгера, його внеску у сферу христології та міжрелігійного діалогу. У засіданнях беруть участь видатні експерти з іспанських богословських факультетів, а також з Німеччини, Італії, Франції, Колумбії і Гонконгу (Китай).

 

Конгрес завершується 12 травня.

 

За матеріалами Radio Watykańskie