//

В Іспанії відбудеться II Всесвітня зустріч католицьких паломників

В іспанському Вільяфранка дель Б’єрсо (провінція Леон) 22-24 липня відбудеться II  Всесвітня зустріч паломників, повідомляє сайт муніципалітету Вільяфранка дель Б’єрсо.


Паломники з різних країн світу зберуться тут, щоб поділитися досвідом і враженнями від подорожей шляхом св. Якова (El Camino de Santiago) – знаменитим паломницьким шляхом до могили апостола Якова, яка знаходиться в іспанському місті Сантьяго-де-Компостела і є одним з улюблених паломницьких маршрутів європейських католиків. Саме місто Вільяфранка дель Б’єрсо, що знаходиться на шляху св. Якова, назвали «малятком Компостела».


В п'ятницю 22 липня відбудеться перше знайомство паломників у Вільяфранка дель Б’єрсо. В суботу після відвідин святинь у розміщеному неподалік містечку Какабелос, пілігрими відвідають місцеву пам'ятку – винні льохи Луна Беберіде, де вони зможуть спробувати вино з місцевих сортів винограду.


Увечері в Театрі Вільяфранка відбудеться зустріч паломників з організаторами події, на якій будуть представлені суспільні і культурні ініціативи, що мають відношення до паломництва шляхом св. Якова. На супутній зустрічі конференції будуть представлені новинки в області літератури і мистецтва, що розповідають про паломництво: книги, наукові дослідження, документальні фільми, фотоколекції, путівники. 


Всесвітня зустріч паломників закінчиться Месою в церкві св. ап. акова. Після служби глядачам буде запропоновано перглянути спектакль про середньовічне життя.


Ідея організації міжнародних зустрічей паломників в різних містах Іспанії з'явилася під час паломництва з Ронсесваллес в Сантьяго-де-Компостела в кінці 2009 р., коли можливість поділитися досвідом змогла істотно полегшити шлях пілігримів.


Джерело: Седмица.Ru