//

В Іспанії триває щорічна кампанія проти голоду в світі

"Здоров'я – право всіх. Дій!". Під таким девізом в Іспанії триває щорічна кампанія проти голоду в світі. Уже в 53-тє її організовує католицька неурядова організація Manos Unidas (з’єднані руки), що є досить популярною в суспільстві.

 

Цьогорічна кампанія стосується шостої цілі тисячоліття: охороняти здоров'я найбільш беззахисних та забезпечувати доступ до лікарських засобів в країнах третього світу. "Право на охорону здоров'я та основні засоби, такі як ліки і вакцини, є під серйозною загрозою через економічну нерівність у світі", – йдеться в листі Manos Unidas. У 97 відсотків смертність спричиняють інфекційні захворювання, які зачіпають країни, що розвиваються, а фармакологічні дослідження зосереджуються майже виключно в країнах першого світу. Складається враження, що існує різниця між хворобами багатих і хворобами бідних, якими не цікавиться ані уряд, ані фармацевтичні компанії. "Сьогодні хвороба є багатомільйонним інтересом", – наголошує Manos Unidas.

 

Католицька неурядова організація закликає про допомогу та підтримку. «Відсутність співчуття до страждань інших, що виникають з гедонізму, з культури достатку і споживання треба подолати формуванням совісті, соціальною відповідальністю та інформацією", повідомляє radiovaticana.org.

 

У всіх парафіях збирають пожертви для праці Unidas Manos, організовують лотереї та "парафіяльні ярмарки". Торік Манос Unidas зібрала 53 млн. євро. 80 відсотків надійшло від приватних осіб, решта – з державних установ. Незважаючи на економічну кризу, щедрість іспанців не постраждала.