//

В Іспанії суддя-католик опублікував книгу «Я - жертва християнофобії»

Іспанський суддя-католик Фернандо Феррін Каламіта опублікував автобіографічну книгу під назвою «Я - жертва християнофобії», повідомляє sedmitza.ru.

 

Суддю Ферріна Каламіту було відсторонено від посади за звинуваченням у дискримінації щодо лесбіянки, яка хотіла удочерити неповнолітню дочку своєї партнерки. Він очолював процес у 2006 році. Батько дівчинки залишив свою дружину, дізнавшись про те, що вона – лесбіянка. Суддя ухвалив, що «діти мають право на батька й матір, а не на двох матерів або двох батьків».

 

У книзі, опублікованій видавництвом LibrosLibres, Феррін Каламіта описує тиск, погрози і вимагання, які переслідували його після винесеного ним вироку. Рішення Ферріна Каламіти спричинило ще один процес, спрямований вже проти самого судді. Його засудили до 2 років 3 місяців і 1 дня дискваліфікації та виплати штрафу у розмірі 6 тис. євро на користь позивачів.

 

Гомосексуальні «шлюби» в Іспанії були узаконені у 2005 році з приходом до влади соціалістичної партії. Одним із ключових моментів її передвиборної кампанії була легалізація одностатевих «шлюбів» і права содомітів на усиновлення. Таким чином, Іспанія стала третьою країною у світі після Нідерландів і Бельгії, де гомосексуалістам дозволили укладати «шлюби». Близько 60% іспанців підтримали новий закон, 49% висловилися за усиновлення дітей одностатевими парами. У 2006 році 2,16% від загальної кількості укладених в Іспанії подружніх союзів складали гомосексуальні «шлюби».