//

В Іспанії, що готується відзначати «День семінарії», зростає кількість покликань

«Священик – це Божий дар для світу» – так звучить тема, яку Церква в Іспанії обрала для відзначення «Дня семінарії», який припадає на 19 березня, в день літургічного спомину святого Йосифа Обручника в календарі латинського обряду. В інформаційному повідомленні, розповсюдженому з цієї нагоди іспанським єпископатом, пояснюється, що обрання цієї теми пов’язане із впевненістю у тому, що «священик представляє для світу дію Бога, в якій відображається Його уподобання та любов до людей». «В епоху невпевненості, – читаємо у документі, – здається більш необхідним, як ніколи раніше, продовжити шерегу багатьох священиків минулого, які в різних країнах та епохах були “ключем” духовного та соціального оновлення світу».

 

З нагоди святкувань приготовано плакат, який представляє Христове обличчя, виконане технікою мозаїки з численних фото семінаристів та священиків.

 

Започаткований у 1935 році в Іспанії «День семінарії» має на меті вчинити чутливішими суспільство та християнські громади до питанння пробудження нових покликань. А як свідчать останні дані, порівнюючи з 2009 роком, кількість семінаристів в країні зросла на 14,83 %. У цьому навчальному році семінарії Іспанії нараховують 1227 вихованців.

 

Джерело: Радіо Ватикан