//

В Іспанії проходить міжнародний біблійний конгрес

"Обличчя Бога в Біблії" – таке гасло III Міжнародного біблійного конгресу, що триває у  Севільї. Як повідомляє Радіо Ватикану, в ньому беруть участь спеціалісти з усього світу.


Тема конгресу, організованого Іспанською Біблійною Асоціацією (www.abe.org.es), стосується теологічного серця Святого Письма. Словом "обличчя" мав би бути виражений релігійний досвід, особистий та у спільноті, а також літературні образи реальності Бога. Назва конгресу "також вказує на те, що в Біблії є різноманітність образів і форм, за допомогою яких можна відноситися до Бога і увійти з Ним в контакт", – підкреслюють організатори.

 

З іншого боку, Святе Письмо не тільки використовує людську мову, але сам "досвід Бога, який знаходимо на його сторінках, умовний і є відповіддю на вплив різних суспільних чинників". Тому учасники з'їзду, підкреслюючи важливість Святого Письма у нашій культурі, підходять до цього питання з урахуванням різних дисциплін. Вивчається не тільки теологічний вимір текстів, але й їх літературна форма, процес виникнення й історичні події, які вплинули на Ізраїль.


Поза основними конференціями робота конгресу розділилася за тематичними групами: Біблія і Стародавній Схід, Старий Завіт, Новий Завіт, Література періоду між Завітами і рабинська література, Новітня герменевтика, а також Біблія і культура. Крім того, було відкрито виставку під назвою «Упродовж століть: історія біблійного тексту», де можна побачити найстаріші тексти, Біблію епох Середньовіччя, Відродження та сучасності.

 


III Міжнародний біблійний конгрес закінчить свою роботу 5 вересня.

 

За матеріалами pl.radiovaticana.va