//

В Ірландії висвятили нового примаса

Для Церкви в Ірландії настав час змін. Це час викликів, але й нових можливостей, – вважає новий примас цієї країни Архиєпископ Іман Мартін. 21 квітня він отримав єпископські свячення як коад’ютор Арми. Найпізніше за рік він має перейняти пастирський уряд у єпархії. На його думку, найважливішим завданням Ірландської Церкви є достукатися з Євангелієм до людей. Це не легко, – зізнався майбутній примас. Маємо прорватися через какофонію різних голосів, які змагаються за сучасну людину. Ми повинні також добратися до сердець ірландців, які почуваються скривдженими і зрадженими Церквою – сказав Архиєпископ Мартін, маючи на увазі гучні скандали, які підірвали довіру ірландського народу до Церкви.


Проте, незважаючи на кризу, віра в Бога є майже у всіх ірландців, одна третина з них ходять до церкви щонеділі. Усе ще існує багато живих парафіяльних спільнот, особливо у провінції. У Літургії цієї неділі брав участь Мартін Мак-Гіннесс, прем'єр-міністр Північної Ірландії, на території якої розташована Арма. Він вважає, що призначення Архиєпископа Мартіна новим примасом є дуже вдалим рішенням. Він має всі задатки, щоби відновити Ірландську Церкву, – каже Мак-Гіннесс.


Архиєпископові Імону Мартінові 51 рік. Він був секретарем єпископату. Не треба плутати його з Архиєпископом Діармуідом Мартіном, який є митрополитом Дубліну.


За матеріалами: radiovaticana.va