//

В Ірані посилились репресії проти християн

Влада в Тегерані регулярно закриває християнські церкви, які в богослужінні використовують мову фарсі (перську). Ця мова є офіційною в Ірані. Нещодавно одна протестантська громада міста отримала наказ припинити свою діяльність і закрити культові споруди.

 

За даними агентства Fides, іранська влада намагається обмежити присутність і вплив послідовників Христа в країні, тому почала хвилю арештів християн, які відвідують «домашні церкви». Їх звинувачують у політичній дестабілізації країни.

 

Виконавцем цієї політики щодо немусульман є Революційна Гвардія, воєнізована служба безпеки. Вона здійснює арешти дорослих християн і навіть дітей, які беруть участь в недільній службі. Християни отримують дозвіл на відправи у неділю тільки у виняткових випадках, у цей день в Ірані працюють, що значно скорочує й участь в церковних службах. У мусульманських країнах вихідним днем є п'ятниця.

 

Від початку року антихристиянська влада в Ірані посилила переслідування християн. Порівняно з попередніми роками, кількість арештів, переслідувань, судових позовів та ув'язнень послідовників Христа значно зросла. Засоби масової інформації, які служать режиму,зображають їх як ворогів держави, щоб виправдати ліквідацію християнської діяльності в Ірані.

 

За матеріалами radiovaticana.org