//

В Іраку засудили до страти трьох чоловік за теракт в церкві

Суд Іраку засудив до страти трьох громадян цієї країни за організацію терористичної атаки на християнську церкву в Багдаді, в результаті якої загинуло 68 осіб. В засуджених є місяць для оскарження судового вердикту. Ще одна людина, причетна до злочину, раніше була засуджена до 20-річного тюремного ув’язнення. Імена злочинців не називаються, передає РБК із посиланням на Associated Press.


31 жовтня 2010 р. в Багдаді група бойовиків атакувала будівлю біржі, після чого перейшла до церкви Пресвятої Діви Марії Заступниці. Там терористи взяли в заручники близько сто місцевих парафіян, присутніх на вечірній Службі. Ісламісти-радикали вимагали звільнення з в'язниць Іраку і Єгипту своїх соратників, підозрюваних в зв'язках з "Аль-каїдою". Церква була блокована іракськими спецслужбами. В ході штурму загинули всі терористи, сім співробітників поліції і декілька десятків заручників.


В Іраку зберігається невелика християнська спільнота. Зараз там, відповідно до різних даних, проживають від 400 до 600 тис. християн (населення Іраку перевищує 31 мільйон осіб). При режимі Саддама Хусейна в країні жили 1,4 мілльйона християн.


Іракські християни останнім часом все частіше стають мішенями терористів. Напередодні в місті Кіркук на півночі держави в машині, припаркованій біля християнської церкви, стався вибух. Постраждали 23 особи.

 

За матеріалами www.blagovest-info.ru