//

В Індонезії спалили протестантську церкву

Cеред християн в провінції Ачех зростає обурення, спричинене все частішими за останні місяці нападами з боку екстремістських угруповань або невідомих осіб. Зростаюче насильство щодо християн посилюється політикою місцевої влади, яка замість того, щоб зупинити атаки, продовжує закриття церков і молитовних будинків через імовірну відсутність дозволу на будівництво.

 

За інформацією AsiaNews, останній інцидент в окрузі Сінгкіл, де в результаті підпалу сильно постраждала церква, має безпосереднє відношення до переслідування християн у провінції.

 

На світанку 18 липня будівлю Pakpak Dairi Christian Protestant Church було підпалено групою невідомих осіб. У результаті пожежі згоріли лавки і музичні інструменти. У церкві було знайдено 15 л бензину. Завдяки оперативному втручанню вірних вдалося уникнути повного руйнування будівлі.

 

Індонезійська провінція Ачех живе за законами шаріату. З травня минулого року щонайменше 20 місць богослужінь християн були закриті владою під тиском ісламістів. Серед них 4 належали  католицькій спільноті, 10 – протестантській церкві Pakpak Dairi Christian Protestant Church.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru