//

В Індії є небажаною "Мати прокажених"

Сестра Жаклін Жан Мак'Івен, котру в народі називають "Мати Тереза з Бангалор", повинна протягом одного місяця покинути Індію і прокажених, котрим надавала допомогу впродовж 29 років. Центральний уряд без будь-якого мотиву не дозволяє подальше проживання в країні. Спочатку їй наказали покинути Індію негайно, пізніше погодились на місячний термін.


"Я покидаю Індію з важким серцем. Річ не в тім, що я щось втрачаю, але позбавленими допомоги залишаються багато людей ", - сказала британська місіонерка. Своїм здоров'ям і кращою долею їй завдячують тисячі прокажених в штаті Карнатака. Люди, котрі працювали поруч з нею, підкреслюють її величезну відданість хворим і членам їхніх сімей, а також професіоналізм. Вона не тільки лікувала, але й проводила освітні програми для прокажених дітей, що давало їм шанс на краще майбутнє.

 

70 відсотків прокажених цілого світу живе в Індії, де ця хвороба позначає клеймом відторгнення на все життя. Весь час занотовуються нові випадки захворювань на цю цілком виліковну хворобу. Місіонерка, котру виганяють з Індії тільки в минулому році продіагностувала 400 нових випадків прокази.

 

За матеріалами Radio Watykańskie