//

В Індії святкують 25-ту річницю паломництва Папи Римського Івана Павла II

 

В Індії закінчились святкування 25-річчя першого апостольського візиту Папи Римського Івана Павла II до цієї країни. З нагоди святкування індійська католицька і апостольська нунціатури організували ряд заходів, присвячених папському паломництву. Святкування тривало з 1 по 10 лютого - саме стільки часу, що й саме паломництво, і відбулося в п'яти містах, обраних з чотирнадцяти, які у 1986 році відвідав Папа: у Делі, Ранчі, Калькутті, Кочіні та Мумбаї.

 

 

У церемонії взяв участь спеціальний делегат Папи Бенедикта XVI, кардинал Кормак Мерфі-О'Коннор. У рамках святкування представили три пам'ятки від Папи Римського Івана Павла II - дві в Делі і одну в Мумбаї. Також видали дві публікації - хроніку паломництва Папи до Індії з текстами папських проповідей і книгу "Суспільне вчення Івана Павла II". Симпозіуми - в Делі про соціальне вчення Кароля Войтили, в Ранчі, важливому католицькому центрі, про соціальне становище християн простого походження і значення папського суспільного вчення для реалізації сталого розвитку та будівництва міжрелігійної гармонії в цьому регіоні.

 

 

Папський нунцій, архиєпископ Сальваторе Пенакі, зазначив: "Іван Павло ІІ завжди підкреслював, що міжрелігійний діалог дуже важливий, а також релігійна свобода і праця на користь миру. В Індії це послання солідарності має велике значення".

 

 

Представник єпископів Індії о. Бабу Джозеф посилаючись на вчення Папи, додав: "Головною темою його вчення був мир і єдність. Я думаю, що це було актуальне послання, не тільки для Католицької Церкви в Індії, але і для всіх інших мешканців цієї країни".

 

 

Перший апостольський візит Папи Римського Івана Павла II в Індію відбувся з 1 по 10 лютого 1986 року. Папа зустрівся з християнами і представниками інших релігій Індії.

 

 

За матеріалами: Radio Watykanskie