//

В Індії щотижня відбувається три напади на християн

Індійський штат Карнатака є одним із тих місць, де християн найчастіше переслідують за віру. За період 2009 - 2011 років напади на християн і їх майно відбувається у середньому 3 рази на тиждень, повідомляє sedmitza.ru.

 

Випадки насильства щодо християн належним чином не розслідуються, злочинців карають вкрай рідко і це заохочує розвиток злочинності.

 

Найбільш кричущий випадок стався у містечку Нагараджпура, неподалік Нарізіпура, на початку листопада. Місцевого пастора індуїстські націоналісти не раз змушували відректися від Христа і навернутися в індуїзм, били, погрожували смертю. На початку листопада індуїсти захопили у селі 4 християн, справили над ними «обряд очищення», а потім змусили з'їсти жертовне м'ясо. Ще через декілька днів натовп індуїстів жорстоко побив кількох християн, які відмовилися відректися від Христа. 5 із них опинилися в лікарні. Пастор не раз звертався до поліції, просячи захисту для всіх християн у селі, оскільки всі вони піддаються нападам. Натомість жодних рішучих заходів поліція не вживає.

 

Згідно Operation World, християни становлять у Карнатаці близько 4 % із 61,1 млн. місцевих жителів. Офіційні дані говорять про 1,9 % християнського населення в штаті. Індуїзм сповідують 83,9 % населення, іслам – 12,2 %. Карнатака є одним із тих штатів Індії, де діє закон проти насильницьких навернень індусів в інші релігії, який радикали часто використовують, щоб звинуватити християн у «протизаконних» діях.