//

В Індії проходить зустріч на тему Другого Ватиканського Собору

На значення дії Святого Духа в роботі II Ватиканського Собору звернув увагу кардинал Зенон Грохолевскі, префект Конгрегації Католицької Освіти. Єрарх бере участь у міжнародному конгресі на тему: "Перегляд II Ватиканського Собору: 50 років оновлення", який з 31 січня по 3 лютого проходить у Бангалорі, в Індії.

 

У своєму виступі кардинал зазначив, що, щоб краще зрозуміти дух і навчання Собору, треба згадати його основну мету. "У присутності єпископів з цілого світу Іван XXIII сказав, що Собор бажає, щоб святий вклад християнського навчання був збережений і здійснений в найбільш ефективній формі", - сказав голова ватиканської дикастерії. Він також нагадав, що блаженний Папа, який завжди вчив, щоб Церква не забувала  про святу спадщину правди, створену в минулих часах, але також, одночасно, Церква повинна дивитися на актуальний час, в якому виникають нові ситуації і способи життя, і відкривала  шляхи католицькому апостолату.


"Іншими словами,  метою II Ватиканського собору є здійснення слів Христа до апостолів "Ідіть, навчайте всі народи, хрестячи їх в ім'я Отця і Сина і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все, що Я вам заповів", - зазначив кардинал Грохолевскі. Єрарх також нагадав слова Бенедикта ХVI, який у вступі до своїх соборних листів написав, що отці Собору не могли і не хотіли створювати нової Церкви або віри. "Вони хотіли глибше зрозуміти одне та  інше, щоб їх відновити і тому Бенедикт ХVI завжди чітко говорив, що герменевтика розриву є абсурдною, суперечна духу і волі отців Собору", - сказав кардинал Грохолевскі.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va