//

В Індії оплакували матір шести священиків і чотирьох монахинь

Елізабет Aнікузхікаттіл, католицька матір, серед 15 дітей якої було п'ять священиків, єпископ і чотири монахині, померла 14 липня у віці 94 років. "Ми сумуємо через смерть святої матері", сказав друг сім'ї о. Августин Kooтала в інтерв'ю інформаційній службі Індії Bosco.

 

Елізабет Aнікузхікаттіл та її чоловік Люк, який помер 2006 року, виховали восьмеро хлопчиків та сім дівчаток. Чотири їхні доньки стали монахинями. Двоє приєдналися до сестер Святого Серця в штаті Керала, одна є сестрою-селезіанкою, а інша – францисканською місіонеркою Марії.

 

Шестеро її синів стали священиками, а найстарший – теперішнім єпископом єпархії Iдуккі на півдні Індії.

 

"Небесна обіцянка Дона Боско для неї, безумовно, виконана", – сказав Архиєпископ єпархії Шиллонг Домінік Джала. Св. Дон Боско вчив, що священик є одним з найбільших благословень для сім'ї, і ті, хто віддають своїх синів Церкві як священиків будуть благословенним упродовж поколінь.

 

Один із синів Aнікузхікаттіл, отець Хосе Aнікузхікаттіл, згадав наполегливість своєї матері у вихованні 15 дітей упродовж того часу, коли вони поселялися в Iдуккі. Сім'я переїхала в Iдуккі 1949 року і була однією з перших сільськогосподарських мігрантів в області.

 

Отець Aнікузікаттіл розповів, що сім'я жила у великому будинку серед дерев і тому часто доводилося стикатися з дикими слонами та іншими тваринами у джунглях, які були незадоволені людським вторгненням.

 

Його мати доглядала за одним з її наймолодших синів, коли він був прикутий до ліжка упродовж 15 років через паралізуючі наслідки аутоімунного захворювання відомого як синдром Гієна-Барре.

 

"Моя мати доглядала за ним самотужки упродовж 15 років, у нього навіть не утворилось жодного пролежня", – сказав о. Хосе.

 

Елізабет Aнікузхікаттіл була похована 18 липня на парафії Святої Родини близько Муннар в Індії.

 

За матеріалами: catholicnewsagency