//

В Індії католицькі черниці викуповують «культових повій»

Згідно  індуїстської традиції, «девадасі» є храмовими куртизанками. Насправді ж, вони не можуть вступати в шлюб і використовуються в якості повій.

 

Вони живуть разом зі своїми дітьми в злиднях і рабстві, пише AsiaNews.

 

Група  католицьких монахинь зі Згромадження сестер Святого Хреста в місті Чаванод (штат Карнатака на південному заході Індії) викуповують «культових повій" з рабства та експлуатації, допомагаючи їм освоїти інші професії та надаючи можливість навчати їхніх дітей у школі.

 

Монахині проводять свою роботу в 10 селах, де ними були створені класи для 50 дітей, а в цілому надають підтримку більше 500 дітей.

 

Індійська традиція девадасі, храмової проституції, як і раніше поширена на півдні Індії незважаючи на те, що в 1988 році її визнали незаконною. Єдине, що змінилося з часу введення заборони, це те, що церемонії посвячення стали проводитися таємно.

 

Деяких дівчаток посвячують богині у віці 2-3 років. Але продавати своє тіло вони починають після досягнення статевої зрілості, приблизно в 12 років. Найбільшому ризику бути присвяченими богині піддаються дівчатка, що ростутьі в дуже матріархальних громадах девадасі.

 

Згідно  з даними дослідження Департаменту у справах жінок і дітей штату Карнатака, в 2008 році було 5051 девадасі в окрузі Райчур.

 

За матеріалами www.pravoslavie.by