//

В Галичині немає непорозумінь між православними та греко-католиками

Слова Митрополита Антонія (Паканича) – це правдива, реальна оцінка сьогоднішньої ситуації у взаємовідносинах між нашими двома помісними Церквами. Врешті, напруження, хибні переконання відходять у минуле. Українська Греко-Католицька Церква є відкритою до співпраці, і нам приємно, що ієрархія УПЦ (МП) відповідає взаємністю.

 

Так для Департаменту інформації УГКЦ прокоментував слова керуючого справами УПЦ (МП) про те, що в Галичині немає непорозумінь між православними та греко-католиками, о. д-р Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ у справах єдності християн.

 

При цьому о. Ігор зазначив, що ще залишається чимало невирішених питань, особливо історичних. «Однак хочеться вірити, що обраний шлях діалогу та взаєморозуміння дозволить нашим Церквам подолати всі перешкоди», − сказав голова Комісії УГКЦ у справах єдності християн.

 

Як відомо, 27 травня, під час VІІ Фестивалю православних ЗМІ у м. Львові, керуючий справами УПЦ (МП) Митрополит Бориспільський Антоній (Паканич) запевнив, що в Галичині немає непорозумінь між православними та греко-католиками і стосунки між обома Церква в цьому регіоні є стабільні.

Департамент інформації УГКЦ