//

В Еритреї 30 чоловік арештовано за проведення молитовних зібрань

На початку січня 30 християн було арештовано і затримано в Асмарі, Еритрея, нібито за проведення молитовних зібрань, передає MNN із посиланням на «Голос мучеників», Канада.

Деякі з віруючих щойно були звільнені з попереднього ув'язнення за віру.

За повідомленням International Christian Concern, віруючим в Еритреї рідко пред'являють звинувачення в злочинах. Зокрема, цей арешт може бути пов'язаний з фактом, що віруючі були членами церкви «Філадельфія» – євангельської церкви, яка в Еритреї поза законом.

З 2002 року в країні не визнаються інші віросповідання окрім – ісламу, православної церкви Еритреї, Римо-Католицької Церкви і Лютеранської Євангельської церкви Еритреї. Цей строгий закон ставить віруючих інших конфесій в нелегальне становище.

Вони часто опиняються в підпіллі. Більшість з 3 тисяч віруючих, затриманих в Еритреї, утримуються в підземних камерах, металевих вантажних контейнерах і військових бараках. Декілька еритрейських християн померли у в'язниці через тортури або відсутність медичної допомоги.

Це поєднання чинників робить такі історії, як затримання 30 християн в Еритреї, обурливо звичними. У результаті, країна залишається на 12 місці з переслідування християн в списку країн світу, слідуючи за Північною Кореєю, Іраном і Афганістаном. Вона друга після Сомалі по жорстокості переслідувань серед африканських країн.

«В Еритреї немає законності відносно християн, - відзначає Джонатан Рачо з ICC. - Там ніхто про них не турбується».

Джерело: CNL-NEWS