//

В Еквадорі батифікували італійську салезіанку

Після молитви «Ангел Господній» Бенедикт XVI нагадав про беатифікацію італійської селезіанки. Урочистість відбулася в Maкасі в Еквадорі, де до слави вівтарів піднесли сестру Марію Тронцатті.

 


Нова блаженна народилася 1883 року в Кортено, поблизу Брешії на півночі Італії, в родині з чотирнадцятьма дітьми. Вступила до Згромадження Дочок Марії Помічниці Християн, тобто селезіанок. Під час Першої світової війни була медсестрою у військовому шпиталі. Здобуті навички згодилися на місії в Еквадорі, де вона прожила 47 років, аж до смерті. Вона загинула 43 роки тому, 1969 року в авіакатастрофі неподалік від лікарні, яку заснувала. Незадовго до смерті 86-річна селезіанка жертвувала своє життя за мир між індіанськими племенами хіварів і білими поселенцями.
У беатифікації італійської місіонерки від імені Папи головував префект Конгрегації з канонізації святих. Кардинал Анджело Амато, SDB, розповів, що підтримувало ентузіазм бл. Марії Тронцатті у дорозі до святості.

 


«Велика віра. Вона багато молилася і заохочувала інших молитися. Кожен день розпочинала адорацією Найсвятіших Тайн, від четвертої до п'ятої години ранку. У суботу на світанку молилася Вервичку. Усіх, хто потребує, забезпечувала  материнською турботою. Вона збирала покинутих дітей у лісі, рятуючи їхні життя. Особливу увагу вона приділяла корінному племені хіварів, проповідуючи серед них. Працювала щоденно по 16–17 годин. Одна із свідків розповіла, що якщо сьогодні біля хворих чергують вночі медсестри, колись це робила тільки сестра Марія. Як місіонерка, вона нагадує всім охрещеним, що вони повинні мужньо проголошувати Євангеліє у світі", – сказав кардинал Амато.

 


У беатифікації взяли участь тисячі вірян, а також делегації з Бразилії, Гаїті, Венесуели і Колумбії. Численно також прибула селезіанська родина на чолі з генеральним настоятелем згромадження, до якого належала блаженна сестра Марія Тронцатті. Серед вірян була також племінниця блаженної Люсія Бьянчі.

 


За матеріалами: Radio Watykańskie